Vooral de persoonlijke aandacht en betrokkenheid in het leven van mensen. Dat betekent veel voor mij.

Er zijn veel dingen die ik leuk vind aan mijn werk. Het contact met allerlei verschillende mensen. Vooral de persoonlijke aandacht en betrokkenheid in het leven van mensen. Dat betekent veel voor mij. Het sociale aspect in het contact met mensen op kantoor, staat bij mij hoog in het vaandel. Onder het genot van een kopje koffie of thee vind ik het belangrijk dat cliënten hun verhaal kunnen houden. 


Daarnaast vind ik het vak inhoudelijk ook erg interessant: het notariële recht is zo veelzijdig en biedt, iedere keer weer, zoveel mooie mogelijkheden om de zaken voor mensen goed te regelen. De kunst is om hetgeen vaak ‘lastig’ te regelen valt, in begrijpelijke bewoordingen aan de cliënten uit te leggen. Heerlijk om dit iedere dag weer opnieuw te mogen doen en cliënten met een fijn gevoel weer naar huis te laten gaan. 

Op de hoogte en betrokken

Op ons kantoor beginnen we iedere ochtend samen met het bespreken van binnengekomen post en het doornemen van de lijst van nieuwe dossiers. Dit is een erg prettig moment om je dag mee te beginnen. Je bent op de hoogte van belangrijke zaken en betrokken bij elkaars werkzaamheden. Zo kunnen we ook direct inspelen op de verdeling van de werkzaamheden en schuiven met de planning als dat nodig is.  


Daarna begint iedereen met zijn of haar werkzaamheden. Gedurende de dag ben ik bezig met besprekingen houden op kantoor, maar ook bij cliënten thuis als dat gewenst is. Daarnaast maak ik adviezen of ontwerpakten en beantwoord ik telefonische vragen. Aan het eind van de dag sluit ik mijn computer af en spring ik heerlijk op mijn fietsje om naar huis te verdwijnen.  

Inspringen op iedere wetswijziging


Belangrijk voor mij is dat ik zorgvuldig en op een juiste, voor de cliënt duidelijk zichtbare manier met plezier mijn werk tot stand kan brengen. Daarbij helpt onze aansluiting bij Netwerk Notarissen. Voor een kandidaat-notaris is het soms lastig om je eigen weg te vinden als je net begint met het houden van besprekingen. Aan de hand van de informatie van Netwerk Notarissen, heb ik mijn eigen manier van werken kunnen aanleren. 


Vakinhoudelijk is het belangrijk dat je op een zo goed mogelijke manier de juiste en meest up-to-date informatie verstrekt. Netwerk Notarissen springt direct op iedere wetswijziging in door het houden van cursussen en het beschikbaar stellen van uitgebreid cursusmateriaal.  

Samenwerking 


In onze regio werken we als Netwerkkantoren op een mooie, vakinhoudelijke maar ook collegiale manier, met elkaar samen. Er is een wederzijdse vertrouwensband tussen de (kandidaat-)notarissen van deze kantoren. Het wordt als zeer prettig ervaren dat vakinhoud met elkaar besproken kunnen worden. De cursussen waaraan we samen deelnemen, de etentjes en borrels die daaropvolgend plaatsvinden, de opleidingsdagen die worden georganiseerd: het zorgt ervoor dat we als Netwerknotarissen samen ons werk met plezier kunnen doen en voor kwaliteit en aandacht voor elkaar en voor onze cliënten, kunnen werken.  

Vooral de persoonlijke aandacht en betrokkenheid in het leven van mensen. Dat betekent veel voor mij.

verder in het nieuws

Video:  er zijn meer criminele erfenissen dan je denkt
11 maart 2024nieuws

Video: er zijn meer criminele erfenissen dan je denkt

De dochter van Yvon K., de verdachte in de gifmoord, verwachtte een miljoenenerfenis. Maar daar hoeft ze voorlopig niet op te rekenen. Volgens het Openbaar Ministerie gaat het namelijk  om...

lees verder >
In de Margriet: Mag mijn partner voor mij beslissingen nemen als ik wilsonbekwaam ben?
1 december 2023nieuws

In de Margriet: Mag mijn partner voor mij beslissingen nemen als ik wilsonbekwaam ben?

Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen beantwoordt in het tijdschrift Margriet als een deskundige van het financieel panel vragen van lezers.  Deze week gaat de vraag over wilsonbekwaamheid. Als...

lees verder >
Video:  digitale nalatenschap in tv programma Radar
14 november 2023nieuws

Video: digitale nalatenschap in tv programma Radar

TV programma Radar zocht in de uitzending van 13 november uit hoe het zit met je digitale erfenis. Uit een enquête van Radar blijkt namelijk dat veel mensen  (64%) weleens...

lees verder >
direct notariële hulp